Oostende opnieuw in de race voor Europees voetbal na saaie pot voetbal

30-04-2017 19:50
1

KV Oostende heeft in eigen huis Charleroi verslagen met 1-0. Siani maakte op het uur het enigste doelpunt na een draak van een wedstrijd.

Oostende moest winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. Charleroi speelt dan weer vol vertrouwen na de verrassende 0-1 overwinning op het veld van Anderlecht. Maar de eerste helft is niet veel soeps. Met veel balverlies en weinig kansen krijgen we een dramatische eerste helft. Oostende krijgt nog de beste kans maar Maurusic kopt onbegrijpelijk naast.

Oostende vanop de stip
De tweede helft gaat door op het elan van de eerste. Met slordig spel aan beide kanten en weinig doelgevaar. Op het uur dan plots opschudding voor het doel van Penneteau. Marcq gaat even aan de trui van Musona hangen in de zestien. Penalty voor Oostende en een tweede gele kaart voor Marcq. Siani twijfelt niet en trapt de 1-0 binnen. Tien zebra’s hebben geen antwoord meer tegen het stevige blok van de kustploeg. Zo blijft het op een logische 1-0 overwinning van Oostende na een slaapverwekkende pot voetbal.