Boeckx matig tevreden na clean sheet en gelijkspel: Moeilijke horde

Boeckx matig tevreden na clean sheet en gelijkspel: "Moeilijke horde"

30-04-2017 17:05

Frank Boeckx hield zondag andermaal de nul voor Anderlecht. Dat was echter niet goed genoeg voor de winst. Het werd 0-0 tegen de Buffalo's. De doelman van Anderlecht kan wel leven met het resultaat.

"Dit is een belangrijk resultaat, een moeilijke horde die we hebben omzeild. Het is misschien beter om tegen Charleroi te verliezen dan tegen Gent, want ze komen niet dichter", reageerde Boeckx na de wedstrijd tegenover de camera's van Play Sports.

De doelman vond dat Anderlecht de winst mogelijk toch meer verdiende. "We speelden goed en hadden de betere kansen, we kwamen ons zeker niet ingraven en maakten aanstalten op meer Op het einde deden we het wel verstandiger, want 0-0 is een goed resultaat. Dan kreeg Gent een paar kansen, maar dan moet ik er staan."

Voor Boeckx was het de honderdste wedstrijd in Eerste Klasse. "Aah, dat heb ik niet geteld. Ik ben vooral blij met de clean sheet, al ben ik niet bezig met dat klassement. Het is dan ook vooral een teamprestatie en er zijn hogere doelen dan het meeste clean sheets hebben. We behouden onze bonus van vijf punten op Gent en dat is goed", besluit hij.