Seizoen van de remises: Manchester United geraakt ook niet voorbij laagvlieger

30-04-2017 15:00

Manchester United heeft zondagmiddag dure punten laten liggen in de strijd om een plek in de top-vier van de Premier League. Op Old Trafford kwam de ploeg van José Mourinho niet verder dan 1-1 tegen degradatiekandidaat Swansea City. Bij United, dat nu al veertien keer gelijk heeft gespeeld in competitieverband, vielen er opnieuw twee spelers uit met blessures.

The Red Devils speelde een moeizame eerste helft tegen Swansea. De gasten begonnen dominant en creëerden ook een paar aardige kansen. United-back Luke Shaw viel al vroeg uit met een blessure. Onder meer Phil Jones en Chris Smalling zijn momenteel óók niet inzetbaar voor Mourinho.

Op slag van rust werd het 1-0 voor de thuisploeg. Daar was een overduidelijke schwalbe van Marcus Rashford voor nodig. De jonge spits liet zich vallen in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Neill Swarbrick legde de bal toch op de stip. Wayne Rooney schoot binnen.

In de tweede helft haakte er wéér een verdediger af. Eric Bailly viel uit. United, dat eerder deze week met 0-0 gelijkspeelde tegen Manchester City, slaagde er uiteindelijk niet in om de zege over de streep te trekken. In de slotfase schoot Gylfi Sigurdsson een vrije trap fraai binnen. Manchester wist niet meer terug te slaan en speelde zodoende al voor de veertiende keer(!) gelijk in dit Premier League-seizoen.

Manchester City kan zondagmiddag uitlopen op United. Vincent Kompany en Kevin De Bruyne gaan op bezoek bij Middlesbrough. Swansea staat nog altijd achttiende, twee punten achter een 'veilige' plek.