Lukaku valt uit, maar is Nainggolan wel de baas in Romeinse derby

30-04-2017 14:45

AS Roma heeft zondagmiddag een gevoelige nederlaag geleden tegen stadgenoot SS Lazio. In Stadio Olimpico eindigde de Derby della Capitale in 3-1 voor de ploeg van Jordan Lukaku. Voor Francesco Totti (40) was het waarschijnlijk zijn allerlaatste derby.

Bij 'thuisploeg' Roma stond Radja Nainggolan uiteraard in de basis. 'Il Nanja' zag hoe landgenoot Jordan Lukaku vlak voor rust geblesseerd naar de kant moest bij de aartsrivaal. Lazio kreeg nog een tegenvaller te verwerken in het slot van de eerste helft. Kevin Strootman, de Nederlandse ploegmaat van Nainggolan, kreeg na een schandalige schwalbe. Daniele de Rossi benutte het buitenkansje. De Rossi bracht zo de stand weer in evenwicht, nadat Baldé Keita in de openingsfase gescoord had namens Lazio.

Na de pauze trok Lazio de overwinning naar zich toe. Vleugelspeler Dusan Basta scoorde in de vijftigste minuut en Keita maakte het karwei af door in de 85e minuut van dichtbij raak te schieten. Totti kwam in de 73e minuut in het veld. Voor het icoon van AS Roma was het waarschijnlijk allerlaatste wedstrijd tegen Lazio. Na dit seizoen lijkt hij namelijk te stoppen. In de allerlaatste seconden kreeg Antonio Rüdiger (Roma) overigens nog rood.

Door het verlies van nummer twee Roma kan Juventus volgende week officieus kampioen worden van Italië. De Oude Dame staat negen punten los, met nog vier duels te gaan in de Serie A.