'Manchester City kan ex-speler van Cercle ophalen voor ruim 30 miljoen euro'

'Manchester City kan ex-speler van Cercle ophalen voor ruim 30 miljoen euro'

30-04-2017 13:25

William Carvalho kwam tussen januari 2012 en juni 2013 anderhalf jaar voor Cercle Brugge uit. De Portugees heeft zich sindsdien stormachtig ontwikkeld en lijkt deze zomer op weg naar de Premier League.

Carvalho doorliep de gehele jeugdopleiding van Sporting Lissabon, maar kwam niet direct in aanmerking voor speeltijd in het eerste elftal. Cercle Brugge was als satellietclub de ideale plek om hem meer ervaring op te laten doen. Carvalho kwam tot 52 optredens voor Cercle, voordat hij weer terugkeerde naar Sporting. Direct na zijn rentree werd hij een vaste titularis bij de Portugese topclub. Carvalho won bovendien als basiskracht de Europese titel met de nationale ploeg, het hoogtepunt uit zijn loopbaan.

De nu 25-jarige Carvalho lijkt klaar te zijn voor de volgende stap in zijn carrière. Sporting is bovendien bereid om hem voor de juiste prijs te laten gaan. Volgens de krant O Jogo mag hij bij een bod van minstens 35 miljoen euro vertrekken. Dit is geen obstakel voor Manchester City, dat hem graag aan de selectie toe wil voegen.