Voorzitter Gent in zijn nopjes: Transfers maken het verschil in de Play-Offs

Voorzitter Gent in zijn nopjes: "Transfers maken het verschil in de Play-Offs"

30-04-2017 12:05

Na de 0-1 nederlaag van Anderlecht tegen Charleroi kan AA Gent zondag tot op twee punten naderen van paars-wit. Voorzitter Ivan De Witte had een spannende ontknoping in Play-Off 1 niet meer verwacht.

--> TITELKOERS! Gent op weg naar titel na winst tegen RSCA: 5,5 keer je inzet!

"Ik had geen rekening gehouden dat de titelstrijd nog spannend ging worden. We hadden niet verwacht nog zo dicht bij Anderlecht te komen. We zijn bezig aan een hele mooie reeks. Dat is goed, want de reguliere competitie is voor ons niet goed verlopen. We hebben ons pas op de laatste dag pas kunnen kwalificerenn. Daarom is het wat onverwacht", vertelt De Witte in De ochtend op Radio 1.

Met elf op vijftien kent AA Gent zijn beste start ooit in Play-Off 1. Geen toeval volgens de voorzitter van de Buffalo’s. "De transfers die we deze winter hebben gedaan hebben een stevige kwalitietsinjectie gegeven in de ploeg. Die spelers hebben zeker voor een paar punten gezorgd. Dat maakt mee het verschil. Bonvendien zien veel jongens de start van de Play-Offs als een nieuwe competitie. We zijn beginnen met verse moed. Het mentale speelt zeker een rol", aldus De Witte.