'De spelers van Club Brugge vinden dat Preud'homme te veel zeurt'

'De spelers van Club Brugge vinden dat Preud'homme te veel zeurt'

30-04-2017 11:46

Meer dan ooit lijkt Michel Preud'homme bezig aan zijn laatste maanden bij Club Brugge. De succescoach loodste de West-Vlamingen vorig seizoen eindelijk nog eens naar een langverwachte titel, maar deze jaargang loopt het behoorlijk spaak. Jacques Sys vermoedt dat het bobijntje af is.

--> HEROPSTANDING: Club trekt goede lijn door: 3,20 keer je inzet!

In De Zondag geeft de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine zijn visie op de situatie. 'De chemie tussen Michel Preud'homme en de spelersgroep is op, zo valt in de coulissen al langer te horen. De spelers zouden de veeleisende trainer beu zijn, ze zouden vinden dat hij te veel zeurt. Preud'homme heft na wedstrijden doorgaans hetzelfde klaaglied aan. Hij moet er moe van worden zichzelf te herhalen en naar zijn eigen refrein te luisteren', denkt Sys.

'Tot enige zelfkritiek komt hij niet, althans niet openlijk. Maar welke trainer doet dat wel?', stelt hij zich de vraag. 'Te gemakkelijk bepalen momentopnames de sfeer in een vereniging en verhinderen die een diepgaande analyse. Die zal er bij Club Brugge wel komen. De realiteit is dat Blauw-Zwart straks moet herbeginnen. Met een nieuwe trainer, met een nieuwe beleving en spirit. Eén jaar na de bevrijdende titel, die de indruk wekte dat de voetbalmacht weer naar Brugge was verlegd.'