'Zulte Waregem is back kwijt: principeakkoord bereikt met Engelsen'

'Zulte Waregem is back kwijt: principeakkoord bereikt met Engelsen'

30-04-2017 11:31
1

Niets lijkt een overgang van Henrik Dalsgaard naar Brentford FC in de weg te staan. De vleugelverdediger van Zulte Waregem flirt al ruime tijd met de Engelsen en zou zijn valiezen stilaan mogen pakken. Beide clubs hebben namelijk overeenstemming gevonden.

Het Laatste Nieuws kondigt aan dat er een principeakkoord is bereikt tussen de twee partijen. Volgens de krant zou Brentford, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland, ruim één miljoen euro overmaken aan Essevee. Dalsgaard krijgt over het Kanaal een contract voorgeschoteld van drie of vier jaar. Eerst moet hij wel nog door de medische controle geraken. Wanneer die proeven gepland staan, is momenteel nog niet bekend.

Zo staat Zulte Waregem dus op het punt om afscheid te nemen van een belangrijke pion. Aan het begin van het seizoen kwam Dalsgaard weinig aan spelen toe, aangezien hij Davy De fauw voor zich moest dulden in de pikorde. Toen de ervaren rot geblesseerd uitviel, greep Dalsgaard zijn kans. De Deen speelde een fantastische eerste vijf wedstrijden in Play-Off 1, waarin hij liefst drie keer aan het kanon stond. Niemand doet voorlopig beter dan de 27-jarige verdediger.