Moyes in zak en as: Ik weet dat de mensen hier het vaak niet breed hebben

Moyes in zak en as: "Ik weet dat de mensen hier het vaak niet breed hebben"

30-04-2017 10:42

David Moyes beleefde zaterdag een zwarte dag in zijn trainerscarrière. De manager degradeerde met Sunderland, waar Jason Denayer en Adnan Januzaj actief zijn, uit de Premier League door een 0-1 nederlaag tegen Bournemouth.

"Dit is mijn slechtste dag ooit in het voetbal", stelt Moyes. Sunderland leek degradatie nog minimaal een week uit te stellen, maar in de 88e minuut bezegelde Bournemouth-aanvaller Joshua King het lot van The Black Cats. "Dit vat zo'n beetje het seizoen samen. Grote delen van de wedstrijd speelden we goed. We kregen denk ik vier of vijf goede kansen, maar maakten het niet af."

De 54-jarige Schot voelt zich vooral schuldig naar de fans toe. "Het spijt me dat we het niet beter deden. Ik weet dat de mensen in dit deel van het land het vaak niet breed hebben, dus ik waardeer elke cent die ze aan de club spenderen." Sunderland speelde sinds het seizoen 2007/'08 onafgebroken in de Premier League.

Over zijn eigen toekomst liet Moyes zich niet uit. "Het is beter om op een ander moment over mijn toekomst te praten. Ik moet er zelf ook even over nadenken." De voormalig Manchester United-manager volgde afgelopen zomer Sam Allardyce op.

Lees ook: Doek valt voor Sunderland na late tegentreffer