Duizelingwekkend: 'Hazard is rijkste Rode Duivel, Fellaini op tweede plaats'

Duizelingwekkend: 'Hazard is rijkste Rode Duivel, Fellaini op tweede plaats'

30-04-2017 10:08
2

Eden Hazard is de rijkste Rode Duivel. Dat blijkt althans uit een berekening die gemaakt werd door Fan!, de bijlage van Het Nieuwsblad. Op de tweede plaats staat Marouane Fellaini.

Hazard zou op een fortuin zitten van ongeveer 58 miljoen euro. Dat komt niet alleen door zijn riante loon van 400.000 euro per week bij Chelsea, maar ook door sponsorcontracten met Nike en Lotus. Fellaini moet het doen met 'maar' 44 miljoen euro. Hij investeert zijn toploon onder meer in een Brusselse boetiek en in oplaadpalen voor elektrische wagens.

Vincent Kompany vervolledigt het podium met 41 miljoen, daarna volgen nog Kevin De Bruyne (34 miljoen) en Axel Witsel (25 miljoen). Die laatste krijgt nu wel een loon van achttien miljoen euro in de Chinese competitie, hij kan dus snel stijgen op het lijstje. Ook Nicolas Lombaerts (24 miljoen), Christian Benteke (23 miljoen), Thibaut Courtois (18 miljoen) en Romelu Lukaku (18 miljoen) hebben al goed hun brood verdiend.

Dat valt echter in het niets bij de fortuinen van sommige bestuurders. Alexandre Van Damme, bestuurslid bij Anderlecht, is 3 miljard waard. Het fortuin van Roland Duchâtelet wordt geschat op anderhalf miljard, daarmee doet hij net iets beter dan Marc Coucke (1,3 miljard). Bart Verhaeghe zou dan weer 400 miljoen euro hebben.