'Chelsea in pole position voor bankzitter van Real Madrid'

'Chelsea in pole position voor bankzitter van Real Madrid'

30-04-2017 08:54

Het regent aanbiedingen voor Alvaro Morata. De 24-jarige aanvaller is ontevreden over het gebrek aan kansen bij Real Madrid en overweegt een transfer deze zomer. Chelsea ligt in poleposition, meldt Diario AS.

Morata kan dit seizoen uitstekende cijfers overleggen in het Estadio Santiago Bernabéu. De Spanjaard scoorde dertien keer en gaf nog eens vier assists in 23 duels in de Primera Division. Daarvan begon hij er overigens slechts twaalf in de basis. En dat zit Morata dwars. Hij fungeert bij Real voornamelijk als back-up voor Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gareth Bale.

Morata ontving al meer dan acht aanbiedingen. Hij kan naar Engeland (Chelsea, Manchester United en Tottenham Hotspur), Italië (Juventus en AC Milan), Duitsland (Borussia Dortmund) en zelfs China. Zijn voorkeur gaat uit naar Chelsea, waar Antonio Conte aan het roer staat. Met de Italiaanse manager werkte hij al samen bij Juventus. United geldt als optie nummer twee.

Overigens is er ook nog een kans dat Morata bij Real Madrid blijft. De spits heeft de hoop om te slagen bij de Koninklijke niet opgegeven, maar dan moet trainer Zinedine Zidane hem wel meer perspectief bieden.