'Bundesliga een fantastische ervaring, ik prijs me gelukkig met deze spelers'

'Bundesliga een fantastische ervaring, ik prijs me gelukkig met deze spelers'

30-04-2017 08:30

Carlo Ancelotti vierde als trainer al kampioenschappen in Italië, Engeland en Spanje en zaterdag voegde hij een titel in Duitsland aan zijn palmares toe. De Italiaan is gelukkig met zijn eerste seizoen bij Bayern München.

De Rekordmeister stelde de vijfde opeenvolgende landstitel zaterdag veilig door een 6-0 zege op VfL Wolfsburg. "Dit seizoen in de Bundesliga was een fantastische ervaring", liet Ancelotti na afloop weten. "De ploeg heeft het zeer goed gedaan." Voor de opvolger van Pep Guardiola is het na de Duitse Supercup de tweede prijs met Bayern.

"Ik moet deze fantastische club bedanken", stelt Ancelotti. "Ik prijs me gelukkig dat ik met deze spelers mag werken. We hebben de titel verdiend met mooi voetbal. Nu is het tijd om een feestje te vieren, daarna gaan we ons zo goed mogelijk voorbereiden op het nieuwe seizoen."

Bayern werd woensdag in de halve finale van de DFB Pokal uitgeschakeld door Borussia Dortmund. In de Champions League strandde de equipe van Ancelotti in de kwartfinale na een discutabele nederlaag tegen Real Madrid.