Anthuenis doet boude voorspelling voor AA Gent - Anderlecht

Anthuenis doet boude voorspelling voor AA Gent - Anderlecht

30-04-2017 07:15

AA Gent en Anderlecht spelen straks een bijzonder belangrijke wedstrijd. Als Anderlecht wint is de titelstrijd waarschijnlijk gestreden. Aimé Anthuenis denkt echter dat dat zal gebeuren. 

De ex-trainer van Anderlecht geeft het voordeel in deze match aan de thuisploeg. "Ik geloof in een overwinning van AA Gent. Ze beschikken over het thuisvoordeel en hebben een heel goeie start gemaakt in de Play-Offs. Gent straalt vertrouwen uit", vertelt hij aan De Zondag.

De wintertransfers hebben daar veel bij geholpen. "Het betere voetbal en resultaten zijn mijns inziens een gevolg van de forse investeringen van het bestuur na Nieuwjaar. Yuya Kubo is daar een uitstekend voorbeeld van. Zonder veel op te vallen is hij één van de steunpilaren in het elftal van Hein Vanhaezebrouck."

Bij Anderlecht verwacht Anthuenis een paar wissels. "Ik verwacht de basiself die tegen Man U startte. Acheampong met zijn snelheid op links en ook Teodorczyk en Chipciu. Hanni speelt dan in steun van de voorlinie met Tielemans en Dendoncker achter hem. Als Anderlecht wint, denk ik dat de titel hen moeilijk kan ontsnappen."