Barça doet wat het moet doen: Suarez de grote man tegen blunderend Espanyol

29-04-2017 22:40

FC Barcelona blijft in de strijd om de Spaanse landstitel hijgen in de nek van Real Madrid. De Catalanen wonnen in een duel dat na rust pas het aanzien waard was met 0-3 van Espanyol.

De ploeg van Luis Enrique kreeg het niet cadeau tegen Espanyol. Beide ploegen trakteerden het aanwezige publiek in de eerste drie kwartier niet bepaald op spektakel. Barça had moeite om het spel te maken en Espanyol hield het achterin goed dicht. De openingstreffer werd dan ook pas na de rust gemaakt. Luis Suarez strafte defensief geklungel van de thuisploeg genadeloos af.

Door de openingsgoal viel er wat druk weg bij Barcelona, dat moest winnen om koploper Real, dat eerder op de dag met 2-1 won van Valencia, bij te houden. Een kwartier voor tijd besliste Ivan Rakitic de wedstrijd. Suarez gaf de zege met zijn tweede treffer van de avond wat extra glans: 0-3.

Door de overwinning doet Barcelona in de strijd om de landstitel wat het moet doen en blijft het in het spoor van Real. De achterstand op De Koninklijke is drie punten, maar Real heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Barcelona.