OFFICIEEL: Standard moet niet meer hopen op komst van droomcoach

OFFICIEEL: Standard moet niet meer hopen op komst van droomcoach

29-04-2017 22:11

Sergio Conceição zal dan toch niet de nieuwe coach van Standard worden. De Portugees blijft gewoon bij Nantes. Hij zette zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis bij de club.

FC Nantes was snel bij de les toen het te horen kreeg dat Standard interesse toonde in de coach. Het zat meteen rond de tafel met Conceição om een nieuw contract te bespreken. Na lang onderhandelen werd er een akkoord bereikt. De Portugees zette zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2020. Dat bevestigde de club op de officiële website.

Conceição werd in december coach van de Kanaries. Hij moest ervoor zorgen dat Nantes in de Ligue 1 bleef. Toen hij overnam stond de club op de negentiende plek, maar momenteel staat het op een knappe achtste plek in de stand. In de achttien wedstrijden die hij coachte kon Nantes tien keer winnen en vijf keer gelijk spelen.

Slecht nieuws dus voor Standard, dat de Portugees op het verlanglijstje had staan. Hij was één van de namen die genoemd werd om de ontslagen Aleksandar Jankovic op te volgen. De ex-speler van Standard zal echter (nog) niet terugkeren.