Degryse gelooft niet in ommekeer: Waarom zou dat nu opeens wel het geval zijn?

Degryse gelooft niet in ommekeer: "Waarom zou dat nu opeens wel het geval zijn?"

29-04-2017 20:45

Door het verlies van RSC Anderlecht thuis tegen Sporting Charleroi is er opnieuw spanning de titelstrijd. Nummer twee AA Gent staat op twee punten van de leider en ontvangt zondag paars-wit voor een rechtstreeks duel. Alles lijkt nog mogelijk, maar analist Marc Degryse gelooft niet in een miraculeuze ommekeer.

"Ik kan echt niet geloven dat Anderlecht deze titel nog uit handen zal geven", vertelde Degryse in Het Laatste Nieuws. "Het zal na zondag misschien wat spannender worden, als Gent wint tenminste. Maar ik hou geen rekening met een spectaculaire terugval van de Brusselaars. “Ze halen thuis en op verplaatsing hetzelfde niveau. Het is een constante ploeg geworden.

"Ze zullen dit wel afmaken, al worden de uitwedstrijden tegen Club Brugge en Gent wel heel intenst. Maar zelfs als paars-wit verliest op Gent, lijkt de kans me klein dat het geen kampioen wordt. Want dan moet de concurrentie een foutloos parcours afleggen. Daar zijn Gent en Club dit seizoen nog niet toe in staat geweest. Waarom zou dat nu opeens wel het geval zijn?", besloot Degryse.