Bayern pakt 27e landstitel na pandoering tegen Casteels en Wolfsburg

29-04-2017 20:30

Bayern München heeft de Bundesliga gewonnen. De ploeg van Carlo Ancelotti moest daarvoor winnen van VfL Wolfsburg en deed dat zeer overtuigend. Koen Casteels stond de hele wedstrijd bij Wolfsburg en kreeg maar liefst zes doelpunten te incasseren.

Der Rekordmeister had aan een zege genoeg, omdat RB Leipzig eerder op de dag punten verspeelde. Bayern kwam op bezoek bij de ploeg van Andries Jonker geen moment in de problemen. De goal van Daniel Alaba was het startsein voor een doelpuntenregen. Spits Robert Lewandowski maakte er voor de rust twee, waardoor de buit definitief binnen was.

Na rust deed ook Robben een duit in het zakje. De Nederlander trok zoals gebruikelijk naar binnen en wist de Wolfsburg-doelman van ver te verrassen. De titel kwam niet meer in gevaar, maar dat was voor de ploeg van Carlo Ancelotti geen reden om gas terug te nemen. Tien minuten voor tijd maakte Thomas Müller er 0-5 van en Joshua Kimmich maakte de vernedering voor Wolfsburg met de 0-6 helemaal compleet.

Met een voorsprong van tien punten en met nog drie wedstrijden op het programma, is Bayern voor Leipzig niet meer in te halen en is het voor de 27e keer landskampioen van Duitsland.