Real ontsnapt aan mokerslag na misser Ronaldo: Marcelo maakt winnende

Real ontsnapt aan mokerslag na misser Ronaldo: Marcelo maakt winnende

29-04-2017 18:20

Real Madrid is met de schrik vrij gekomen in het thuisduel met Valencia. De ploeg van coach Zinedine Zidane liep acht minuten voor tijd tegen de gelijkmaker aan, maar Marcelo zorgde dat een misser van Cristiano Ronaldo onbestraft bleef: 2-1.

Na de overtuigende 2-6 zege van de 'B-keus' op Deportivo La Coruña, koos Zidane tegen Valencia weer 'gewoon' voor zijn beste elf. Ronaldo nam zijn ploeg bij de hand door na een klein half uur de score te openen. Uit een voorzet van Dani Carvajal kopte de Portugees raak. Daarmee bereikte Ronaldo opnieuw een mijlpaal: hij stootte met zijn 367e treffer Jimmy Greaves van de troon als topscorer aller tijden in de grootste zes competities van Europa.

Toch bleek de sterspeler van de Koninklijke na de pauze niet zo vlijmscherp. Na een overtreding van Ezequiel Garay ging de bal op de stip, maar de inzet van Ronaldo werd gekeerd door penaltykiller Diego Alves. De Braziliaanse sluitpost stopte nu al drie van de vier strafschoppen van de aanvaller van Real Madrid. Die misser leek de Madrilenen zelfs even fataal te worden, want Dani Parejo tekende in de 82e minuut voor de 1-1 met een sublieme vrije trap.

Marcel zorgde evenwel voor een grote ontsnapping. De linksback was er als de kippen bij om een voorzet van Alvaro Morata op te pikken. Na een kapbeweging krulde hij de bal in de verre hoek en besliste hij het duel. Real heeft nu 81 punten. FC Barcelona, dat zaterdagavond de stadsderby tegen Espanyol speelt, komt bij winst ook op 81.