Degradatie een feit: doek valt voor twee Rode Duivels na goal in 88e minuut

29-04-2017 18:03
1

Het doek is gevallen voor Sunderland in de Premier League. The Black Cats, die met Jason Denayer en Adnan Januzaj twee Belgen in de rangen hebben lopen, gingen zaterdag op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Bournemouth en kunnen degradatie daardoor niet meer ontlopen.

Met zijn twaalfde treffer van dit kalenderjaar dompelde Joshua King het Stadium of Light in diepe rouw. De winnende treffer viel in de 88e minuut, nadat Sunderland noodgedwongen de aanval zocht. Door de nederlaag ziet de ploeg van manager David Moyes de achterstand op nummer zeventien Hull City oplopen tot dertien punten met vier duels te spelen. Overigens kwamen noch Denayer, noch Januzaj (negentig minuten op de bank) in actie.

Hull City pakte een punt bij Southampton (0-0), maar is zelf nog allerminst uit de zorgen. Nummer achttien Swansea City heeft drie punten minder en komt zondag in actie tegen Manchester United. Uittredend landskampioen Leicester City nam afstand van de degradatiezone. Een doelpunt van Jamie Vardy vlak voor rust was voldoende voor de winst (1-0) bij het West Bromwich Albion van Nacer Chadli.