'Sterspeler van Anderlecht begint op de bank bij topper tegen AA Gent'

'Sterspeler van Anderlecht begint op de bank bij topper tegen AA Gent'

29-04-2017 16:45

Anderlecht zal na de nederlaag tegen Charleroi absoluut willen voorkomen dat concurrent Gent zondag tot op twee punten nadert in een rechtstreekse confrontatie. Anderlecht-coach René Weiler kan naar verluidt alvast niet met zijn sterkste opstelling beginnen.

Youri Tielemans werd tegen Charleroi (0-1) in de 66e minuut naar de kant gehaald door zijn coach. Tielemans zat niet in de match, maar mogelijk was de youngster van paars-wit ook niet meer helemaal fit op dat moment. Tielemans was namelijk twijfelachtig voor de topper tegen AA Gent en zal volgens Het Laatste Nieuws op de bank beginnen. Frank Acheampong komt waarschijnlijk in de ploeg.

Dit is een fikse tegenvaller voor Anderlecht, omdat de Rode Duivel met achttien treffers en veertien assists al een seizoen lang van goudwaarde is voor zijn ploeg. Gedurende deze Play-Offs was Tielemans ook al goed voor één goal en liefst vier assists in de eerste vijf matchen.

Vermoedelijke opstelling Anderlecht: Boeckx, Appiah, Kara, Spajic, Obradovic, Dendoncker, Trebel, Chipciu, Hanni, Acheampong, Teodorczyk