Lokeren is Gregory Mertens niet vergeten en staat extra stil bij zijn overlijden

Lokeren is Gregory Mertens niet vergeten en staat extra stil bij zijn overlijden

29-04-2017 16:25

Grégory Mertens overleed op 30 april 2015, nadat hij drie dagen daarvoor een hartaanval kreeg tijdens een match met de beloften van Lokeren. Mertens werd slechts 24 jaar. Het is zondag exact twee jaar geleden dat de voetbalwereld werd geschokt en Lokeren is hem niet vergeten.

''Zijn dood maakte heel veel emoties los in het voetbal in binnen- en buitenland. Het verdriet van zijn familie en vrienden was onbeschrijfelijk groot. Er ging ook een schokgolf door de voetbalwereld, in binnen- en buitenland. Maar nog het meest binnen de schoot van zijn eigen club. We verloren niet alleen een voetballer met talent vooral ook een warm mens. De hulde die hem gebracht werd, was terecht indrukwekkend'', zo schrijven de Tricolores op hun website.

Naast deze speciale boodschap zal Lokeren hem zaterdag tegen AS Eupen ook weer herdenken. Lokeren staat in de vierde minuut van elke thuis- en uitwedstrijd stil bij het trieste overlijden van Mertens. ''Dat zal vanavond, bij de wedstrijd tegen KAS Eupen, niet anders zijn'', meldt Lokeren.