Het wordt steeds pijnlijker: Witsel kan ook niet winnen van hekkensluiter

Het wordt steeds pijnlijker: Witsel kan ook niet winnen van hekkensluiter

29-04-2017 15:51

Axel Witsel heeft sinds zijn overstap naar China nog weinig feest kunnen vieren. Onze landgenoot speelde zaterdag opnieuw gelijk met zijn ploeg Tianjin Quanjian. Witsel en co. kwamen thuis niet verder dan een 2-2 remise tegen hekkensluiter Jiangsu Suning FC.

Witsel boekte dit seizoen pas twee overwinningen met Tianjin Quanjin en stond daarom pas in de middenmoot. Tianjin Quanjian kreeg tegen Jiangsu Suning FC, dat met 2 op 18 laatste stond, de uitgelezen kans om de stap naar de subtop te zetten. De ploeg van Witsel kon dus echter weer niet de volle buit pakken.

De Braziliaan Alexandre Pato (ex-AC Milan) zette de thuisploeg nog wel op voorsprong met een schitterende vrije trap. Zijn landgenoten Alex Teixeira (ex-Shakthar Donetsk) en Ramires (ex-Chelsea) deden de wedstrijd met twee goals kantelen. Pato kon in de 66e minuut toch nog een punt redden met een benutte penalty. Daarna werd er niet meer gescoord. Witsel speelde zodoende voor de vierde keer in zeven matchen gelijk in de Super League. Tianjin Quanjin staat daarom voorlopig pas achtste op zestien ploegen.

Alex Teixeira