Financiële problemen bij Anderlecht? Zonder CL zijn we verplicht om te verkopen

Financiële problemen bij Anderlecht? "Zonder CL zijn we verplicht om te verkopen"

29-04-2017 14:52

RSC Anderlecht ondervindt op financieel dezelfde problemen als alle andere Belgische clubs. In het buitenland gooien ze met geld, maar voor onze clubs ligt dat wat moeilijker. Zeker bij jeugdspelers begint dat stilaan een probleem te worden.

Anderlecht snakt absoluut naar de titel. Dat is ook absoluut nodig om een kwalitatief sterke kern bij elkaar te houden. "Als Anderlecht de Champions League niet haalt, mislopen we 15 tot 25 miljoen euro. Dan zijn we verplicht om soms onze beste spelers te verkopen, want we zijn een opleidingsclub geworden", zegt Herman Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad.

Een opleidingsclub runnen is blijkbaar ook niet zo makkelijk. "Jo Van Biesbroeck (directeur van RSCA) vroeg me onlangs: Waarom betalen we 300.000 euro voor dat jonge talent, ook al is het een absolute topper?"

"Hij wou het anders aanpakken en riep zijn manager: Wij betalen 150.000 euro en jij betaalt 150.000 euro voor je speler. De makelaar zei: Oké, messieurs. Maar als mijn speler binnen een paar jaar voor 20 miljoen wordt verkocht, dan is het ook 10 miljoen euro voor mij en 10 miljoen voor jullie. Daar stonden we", zegt Van Holsbeeck.