Anderlecht-talent krijgt advies: Ik zie hem slagen in de Bundesliga

Anderlecht-talent krijgt advies: "Ik zie hem slagen in de Bundesliga"

29-04-2017 12:40

Leander Dendoncker maakt week in week uit indruk bij RSC Anderlecht. Bovendien was de middenvelder de voorbije weken twee keer trefzeker op belangrijke momenten, waardoor hij nog meer in de spotligths komt te staan. Ook in het buitenland, beseft Frédéric Herpoel.

--> TITELKOERS! Gent op weg naar titel na winst tegen RSCA: 5,5 keer je inzet!

De oud-doelman van onder meer AA Gent heeft een zwak voor Dendoncker. "Hij is de belangrijkste speler van het team en is gewoonweg onvervangbaar. René Weiler mag zich in de handjes wrijven dat Dendoncker dit seizoen geen blessures heeft gehad. Ik zie hem zeker slagen in een topcompetitie als de Bundesliga. Hij doet me wat denken aan Julian Weigl van Dortmund", aldus Herpoel in La Meuse.

De ex-Rode Duivel, momenteel aan de slag als analist, trekt een opmerkelijke parallel. "Hij is een beetje als Timmy Simons. Iedereen had vaak kritiek op hem, maar eigenlijk heeft Dendoncker dezelfde troeven. Al heeft hij nog wel wat meer kwaliteiten: hij is sterk in de recuperatie, loopt heel veel en loopt ook slim, heeft genoeg snelheid op de eerste meters, kan koppen en heeft een goede techniek", somt Herpoel op.