Foket schrijft ploeggenoot hemel in: Zuivere techniek en geweldige efficiëntie

Foket schrijft ploeggenoot hemel in: "Zuivere techniek en geweldige efficiëntie"

29-04-2017 11:23

Pas op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie plaatste AA Gent zich voor Play-Off 1, maar enkele weken later heeft het zich wel opgewerkt tot dé titelconcurrent van RSC Anderlecht. De succesvolle wintertransfers spelen daar een belangrijke rol in, beseft ook Thomas Foket. 

--> TITELKOERS! Gent op weg naar titel na winst tegen RSCA: 5,5 keer je inzet!

De rechterflankspeler zag zijn team, dat voor Nieuwjaar nooit echt uit de verf kwam, groeien in 2017. "Dit jaar hebben we een kern die beter gestoffeerd is, met meer spelers van waarde die het verschil kunnen maken. Door de inbreng van jongens als Kubo en Kalu kunnen we op elk moment het verschil maken", legt hij uit bij RTBF. De positieve signalen worden gestaafd door de statistieken: geen enkele ploeg in Eerste Klasse A veroverde na de winterstop meer punten dan Gent.

Vooral Kubo maakt een fantastische indruk op Foket. "Het is niet nodig om Japans te kunnen praten: hij spreekt de taal van het voetbal! Hij heeft een zeer zuivere techniek, twee goede voeten en zijn efficiëntie is geweldig. Toch merk je daar helemaal niets van in de kleedkamer. Hij is heel kalm en heeft zich meteen geïntegreerd. Of hij de beste is waar ik ooit mee speelde? Toch niet. Bij de Duivels speel ik met Hazard en De Bruyne...", sluit Foket af.