Wat nu al drie jaar in Moeskroen gebeurt, dat kan niet door de beugel

"Wat nu al drie jaar in Moeskroen gebeurt, dat kan niet door de beugel"

29-04-2017 10:45
1

Oud-Heverlee Leuven wist haar plekje in het profvoetbal te handhaven vrijdagavond door Lommel United te kloppen (1-0). Na afloop van de levensbelangrijke pot moest OHL-voorzitter Chris Vandebroeck echter iets van het hart in verband met de situatie rond Royal Excel Moeskroen.

De Henegouwers konden zich op het nippertje redden in Eerste Klasse A, maar kregen enkele weken geleden slecht nieuws: voorlopig ontvangen ze geen licentie. Het is al voor het derde jaar op rij dat de licentiecommissie in eerste instantie niet bepaald overtuigd is door het dossier van Moeskroen. Onaanvaardbaar, vindt men in Leuven. "Als Lommel een zaak aanspant, zal ik een oproep richten tot alle ploegen van 1B, zodat wij allemaal samen een krachtig signaal geven dat wat al drie jaar gebeurt in Moeskroen, niet door de beugel kan", spreekt Vandebroeck klare taal bij Sporza.

Vorig seizoen was OHL zelf het slachtoffer van de (volgens de Leuvenaars ten onrechte) verworven licentie van Moeskroen. "De licentiecommissie heeft ons dit jaar gelijk gegeven", vervolgt Vandebroeck. "Hiervoor moesten echter eerst de reglementen verstrengd worden. Zo moest Moeskroen aantonen waar zijn kapitaal vandaan kwam, wat ons verhaal bevestigde. Het zit mij nog steeds bijzonder hoog dat wij vorig seizoen helemaal niet hadden moeten degraderen uit Eerste Klasse."