Nieuwe Rode Duivel onder de indruk: Niemand van wie je zegt: Wat doet die nu?

Nieuwe Rode Duivel onder de indruk: "Niemand van wie je zegt: "Wat doet die nu?""

29-04-2017 10:25
1

Thomas Foket heeft de voorbije jaren een gestage progressie doorgemaakt. De rechterflankspeler van AA Gent werkte zich onder het bondscoachschap van Roberto Martinez zelfs op tot Rode Duivel. Bij de nationale ploeg moet hij natuurlijk helemaal onderaan de ladder beginnen.

--> TITELKOERS! Gent op weg naar titel na winst tegen RSCA: 5,5 keer je inzet!

Zelfs op training moet Foket al stevig zijn tenen uitkuisen om niet uit de toon te vallen. "Ze hebben met zeer goed ontvangen, ook al kennen ze mekaar al lang en vormen ze een hechte kern. Het niveau ligt hoog. Er is niemand waarvan je eens zegt: "Maar wat doet die nu?" Op training is het minste foutje fataal. Je moet je voet zetten en tonen dat je er bent.... Zelfs al houd je je soms wat in uit respect. Maar als je niet in duel gaat met Lukaku, eindig je in de boom!", aldus de Buffalo in gesprek met RTBF.

"Maar ik maak deel uit van de groep, dus dat wil dan toch zeggen dat ik het verdien", steekt Foket zichzelf een pluim op de hoed. Als hij zijn stekje écht wil verzekeren, kan een transfer naar het buitenland natuurlijk helpen. Zo ver denkt de winger voorlopig echter nog niet. "Ik laat alles open. Eerst de Play-Offs afmaken... en mijn examens. Daarna zal ik wel zien. Maar ik zal nooit naar een club vertrekken die niet beter is dan Gent. Mijn prioriteit ligt absoluut bij het sportieve. Ik wil vooruitgang boeken om me helemaal in te werken bij de Duivels", eindigt hij ambitieus.