Club Brugge heeft nog waterkans: Er is een clausule dat hij weg kan

Club Brugge heeft nog waterkans: "Er is een clausule dat hij weg kan"

29-04-2017 09:49

Een vertrek van Francky Dury naar Zulte Waregem lijkt onwaarschijnlijk. Dury voelt zich goed bij de club en Essevee wil graag nog lang met hem door. Al kan een clausule in zijn contract nog voor problemen zorgen.

Als Dury besluit om ooit te vertrekken bij de club kan hij dat zonder al te veel problemen doen. "Ja, er is een clausule dat hij weg kan", zegt algemeen directeur Willy Naessens in Het Belang van Limburg. "We zouden het wel doodjammer vinden, maar zouden hem niet proberen tegenhouden."

Die clausule zorgde in het verleden al bijna voor een vertrek, toen hij in de belangstelling van Lille stond. "Al twee keer maakte Lille nipt een andere keuze, hij had al weg kunnen zijn, hé. Ik had het er gisteren nog over met algemeen manager Eddy Cordier, waar hij ook al zo lang kameraad mee is: het zou geen zin hebben hem tegen te houden. Dan heb je een ongemotiveerde coach. Als een appel te rijp wordt, valt hij hé."

Een vertrek van Dury naar Club Brugge lijkt dus niet ondenkbaar. De coach wordt genoemd als één van de mogelijke opvolgers van Michel Preud'homme. Al benadrukt Essevee dat Club Brugge en Dury nog geen contact hebben gehad.