Verrassend: pakt voorzitter Houben zijn koffers bij Racing Genk?

Verrassend: pakt voorzitter Houben zijn koffers bij Racing Genk?

29-04-2017 07:45

Heeft Racing Genk binnenkort een nieuwe voorzitter? Die kans bestaat, want Herbert Houben vraagt zich volgens Het Laatste Nieuws af of hij zich kandidaat stelt voor een derde ambtstermijn. Dat moet in ieder geval snel beslist worden.

Houben werd in 2009 voorzitter van Genk, hij volgde toen Harry Lemmens op. Eerder dat jaar was hij al voorzitter van de Raad Van Bestuur bij de Limburgers. Na acht jaar zou zijn bewind echter ten einde kunnen zijn. Op 16 mei kiest de algemene vergadering een nieuw bestuur. Houben moet zich minstens 48 uur voor die verkiezing kandidaat stellen.

Bij de vorige stemming in 2013 werd Houben unaniem herverkozen als voorzitter. Ook nu heeft hij nog altijd veel steun binnen de algemene vergadering, als hij zichzelf verkiesbaar stelt is de kans groot dat hij wint. In 2015 klonk al het gerucht dat Houben Genk wilde verlaten, toen de club zwaar in de problemen zat. "Ik wil stoppen op een hoogtepunt en geen zinkend schip verlaten", klonk het toen in Het Laatste Nieuws.

Er zijn prominente kandidaten die Houben zouden kunnen opvolgen. Het gaat om Herman Nijs, die momenteel ondervoorzitter is en Peter Croonen, de zoon van ex-voorzitter Louis Croonen.