Standard kan de drie punten pakken, maar heeft daar discutabele goals voor nodig

28-04-2017 22:22

Standard weet eindelijk weer wat winnen is. In eigen huis was het Union te sterk. De Rouches wonnen met 3-1 van de Brusselaars.

Standard leek wel belust op revanche na de mindere resultaten van de voorbije weken. Dat was ook duidelijk te merken op het veld. De Rouches grepen Union meteen bij de keel en lieten niet meer los.

Na zeven minuten stond Standard al op voorsprong via Orlando Sa, al had het afgekeurd moeten worden voor buitenspel. Op het half uur werd het zelfs 2-0 na een doelpunt van verrassing Luyindama. Ook niet helemaal onbesproken, want er leek een arm betrokken geweest te zijn bij de controle.

Doelpunten aan beide kanten
De Brusselaars van Union kwamen met vol goede moed uit de kleedkamers. Nicolas Rajsel maakte het nog wat extra spannend door zes minuten ver in de tweede helft de aansluitingstreffer onder Jean-François Gillet te schuiven.

Union had weer moed, maar Ishak Belfodil zag dat toch anders. Twintig minuten voor tijd besliste hij de wedstrijd helemaal met het derde doelpunt voor de Rouches. Wedstrijd gespeeld en de eerste overwinning in Play-Off 2 voor Standard.