Vanhaezebrouck zet de champagne nog niet koud en waarschuwt zijn spelers

Vanhaezebrouck zet de champagne nog niet koud en waarschuwt zijn spelers

28-04-2017 21:32

Door de onverwachte overwinning van Charleroi op Anderlecht bedraagt de kloof tussen beide clubs nog maar vijf punten. Gent lijkt weer temogen dromen van de titel, al wil Hein Vanhaezebrouck daar niet aan denken.

--> TITELKOERS! Gent op weg naar titel na winst tegen RSCA: 5,5 keer je inzet!

"Ik heb mijn spelers gezegd dat wat donderdag in het Astridpark gebeurd is, totaal onbelangrijk is. Charleroi zal er niet voor zorgen dat we onze wedstrijden winnen. We moeten dat zelf doen. Onze focus is erop gericht goed voor de dag te komen tegen een sterke ploeg. Dan zien we wel. We kijken enkel naar onszelf", reageert hij op de website van Gent.

Dromen over de titel wil hij dus zeker nog niet doen. "Het moet allemaal nog gespeeld worden. Play-Off 1 is niet simpel, er zijn nog maar weinig wedstrijden geweest waarbij het overduidelijk was dat de ene ploeg kon winnen van de andere. Op Zulte Waregem waren we veel beter in de eerste helft, maar toch had het een gelijkspel kunnen zijn."

"In vele wedstrijden ligt verlies en winst dicht bij elkaar. Ik vond het daarom ook voorbarig om na drie wedstrijden te zeggen dat Anderlecht zeker kampioen zou worden. Als je acht punten uitloopt dan is de kans groot dat de competitie gespeeld is, dat is waar, maar ik vind niet dat Anderlecht op kampioenentempo door Play-Off 1 davert, al waren ze zeer goed tegen Club Brugge", besluit hij.