Britse analist voorspelt transfer Rode Duivel: Zie hem in Italië belanden

Britse analist voorspelt transfer Rode Duivel: "Zie hem in Italië belanden"

28-04-2017 18:51

Marouane Fellaini staat in het oog van de storm in Engeland. De Rode Duivel krijgt veel kritiek na zijn kopstoot aan Sergio Agüero tijdens de derby van Manchester. Sporza belde met BBC-journalist Simon Stone om te vragen hoe men in Engeland naar Fellaini kijkt.

"Ik vind het interessant. Er is dit seizoen al een paar keer gezegd dat Fellaini geen toekomst meer heeft bij United. Tegelijkertijd is hij op bepaalde momenten heel belangrijk geweest. Wat er tegen City gebeurde, is vrij duidelijk. Fellaini deelde een echte kopstoot uit en Sergio Agüero voerde een mooi stukje theater op. Maar de rode kaart was wel terecht."

"Manchester United heeft momenteel zo weinig spelers ter beschikking dat Fellaini dit seizoen nog wel een rol zal spelen. Als hij er niet bij is, dan ontbreekt er iets bij United. Hij speelt rudimentair, maar kan een bal afpakken en is sterk in de lucht. Daardoor heeft hij in sommige wedstrijden een grote impact."

Transfer naar Italië?
De kans dat Fellaini volgend seizoen nog Old Trafford speelt, lijkt echter redelijk klein. "United zal vijf of zes nieuwe spelers halen in de zomer. Dan is het realistisch om te denken dat Fellaini er volgend seizoen niet meer bij zal zijn. Hij is niet de lieveling van het publiek. Dat kan ook tegen hem spelen."

"Bij Everton was hij de grote man. Daar droegen ze zelfs de Fellaini-pruiken, maar die zie je in Manchester niet. Als hij vertrekt, zie ik hem in Italië belanden. Die competitie zou wel eens meer bij zijn stijl van voetballen kunnen passen."