Transfer in de maak? 'Alderweireld blijft voorlopig de boot afhouden'

Transfer in de maak? 'Alderweireld blijft voorlopig de boot afhouden'

02-05-2017 11:55

Toby Alderweireld mag zich gaan verheugen op een lucratief conctractvoorstel van Tottenham Hotspur. De Spurs willen de Rode Duivel graag behouden voor de club en hem overtuigen met een fikse loonsverhoging. Alderweireld zal met het verwachte aanbod één van de grootverdieners worden bij de Engelse topclub.

De boulevardkrant The Sun schrijft vrijdag dat Alderweireld zijn salaris mogelijk kan gaan verdubbelen. De nummer twee uit de Premier League wil namelijk voorkomen dat hij na dit seizoen vertrekt vanwege een afkoopclausule. Volgens de krant heeft Alderweireld een sterke onderhandelingspositie vanwege interesse van diverse clubs. Alderweireld zou meer dan 100.000 euro per week vragen, waarmee hij in de categorie van sterspelers als Harry Kane en Hugo Lloris komt.

Alderweireld heeft nog een contract tot en met medio 2019, met een optie voor een extra jaar. De ontsnappingsclausule zou in een nieuwe overeenkomst verdwijnen. Bestuurders van Tottenham Hotspur willen echter wel even goed nakijken over het loon van Alderweireld. Hun doel is om de sterke selectie bij elkaar houden, maar geen onrust in de kleedkamer te creeëren vanwege te scheve verhoudingen qua salarissen.

Update 02/05 om 11.55: Volgens The Sun blijft Alderweireld voorlopig de boot afhouden. De Rode Duivel weigerde volgens die bron een tweede contractvoorstel van Tottenham Hotspur. De krant meent daaruit te besluiten dat Alderweireld deze zomer voor een transfer staat.