Ex-Bruggeling spreekt duidelijke taal: ''Zagen Standard niet zitten''

Ex-Bruggeling spreekt duidelijke taal: ''Zagen Standard niet zitten''

28-04-2017 11:14

Victor Vazquez is weer helemaal gelukkig. Na een mislukt avontuur in Mexico heeft hij het momenteel enorm naar zijn zin bij het Canadese Toronto FC, dat uitkomt in de Major League Soccer. Dankzij vier assists in zeven duels is hij weer helemaal opgeleefd.

Vazquez verruilde Club Brugge in januari 2016 voor het Mexicaanse Cruz Azul. Die transfer liep uit op een flop. Vazquez kwam nauwelijks aan de bak en zijn gezin was er niet 'happy'. ''In Brugge waren we gelukkig, in Mexico niet. Het verkeer in een stad van 20 miljoen inwoners bezorgt je bijvoorbeeld stress. Mijn gezin voelde zich niet veilig'', legt Vazquez uit in Het Nieuwsblad.

Zoals gezegd kon de Spaanse middenvelder ook op het veld weinig tonen. ''Cruz Azul is al 20 jaar op zoek naar de titel en koopt maar op. Maar ze weten niet wat aan te vangen met die spelers. En dan het spelen op 2.000 meter hoogte, daar had ik ook last van. En het ergste: de dokter daar heeft een verkeerde gel in mijn knie gespoten. Twee maanden lang had ik elke dag pijn. Ik vreesde dat mijn carrière erop zat, maar dokter Cugat in Barcelona heeft me weer fit gekregen.''

Standard wilde deze winter een oplossing bieden voor Vazquez, maar de ex-Bruggeling sloeg een terugkeer naar België af. ''Geld was niet van tel. Ik wilde weer geluk, op en naast het veld. Toronto wilde me twee jaar geleden al, maar toen weigerde ik omdat het zo goed liep bij Club. Standard wilde me deze winter ook, maar dat zagen we niet zitten'', besluit Vazquez.