Argentinië heeft maar één naam op lijstje: 'Onze enige kandidaat'

Argentinië heeft maar één naam op lijstje: 'Onze enige kandidaat'

Gepubliceerd: vrijdag 28 april 2017 om 09:54vr 28-04-2017 om 09:54

De nationale ploeg van Argentinië moet op korte termijn geleid gaan worden door Jorge Sampaoli. Dat heeft de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond (AFA) bevestigd.

Geruchten over een rol als bondscoach van Argentinië waren er al even, maar nu is de intentie daadwerkelijk uitgesproken. "Sampaoli is onze enige kandidaat", aldus Claudio Tapia tegen Argentijnse pers. De bond gaat op korte termijn in gesprek met Sevilla, de huidige werkgever van Sampaoli.

De verbintenis van de trainer in Sevilla loopt nog tot medio 2018, waardoor de Argentijnen een afkoopsom zullen moeten neerleggen. De bond is er echter alles aan gelegen om Sampaoli weg te plukken uit Sevilla, want de ploeg staat er in de WK-kwalificatiereeks slecht voor. Argentinië staat nu op een vijfde plaats, die uiteindelijk recht geeft op play-offs. Door de slechte resultaten werd Edgardo Bauza vorige maand ontslagen als bondscoach.

Sampaoli werd ook kortstondig genoemd als kandidaat bij Oranje. Zelf zou hij daar ook wel oren naar hebben gehad, maar meer dan een flirt in de pers werd het niet.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws