'Essevee weigert bod van Engelse club, maar die wil ver gaan voor basispion'

'Essevee weigert bod van Engelse club, maar die wil ver gaan voor basispion'

28-04-2017 22:52

De Jupiler Pro League dreigt deze zomer één van zijn beste rechtsbacks te verliezen. Zulte Waregem gaat er namelijk niet in slagen om Henrik Dalsgaard te houden. De Deen gaat waarschijnlijk naar Brentford.

Het Nieuwsblad citeert hierbij Deense media, die stellen dat Dalsgaard heel dicht staat bij een overgang. Een echte topclub is Brentford evenwel niet bepaald. De club speelt in The Championship, het tweede niveau van Engeland. Met een negende plaats blinkt het daar ook niet bepaald uit. Toch ziet Dalsgaard een overgang naar deze club helemaal zitten.

De nu 27-jarige Dalsgaard speelt nog maar anderhalf jaar bij Essevee, dat hem transfervrij ging ophalen bij het Deense Aalborg. Hij groeide uit tot één van de meest opvallende backs uit onze competitie. Het lijkt er stilaan op dat Francky Dury deze zomer nog eens opnieuw moet beginnen, want ook Lukas Lerager en Soualiho Meité zijn nadrukkelijk op weg naar de uitgang. 

Update 22:52 uur: Volgens The Sun is een akkoord tussen Brentford en Essevee zeker nog niet in de maak. De club zag zijn eerste bod op de Deen geweigerd worden. Toch geeft Brentford nog niet op. Het is bereid om tot 1,2 miljoen euro te gaan voor de rechtsachter.