Club Brugge-supporters zwaar aangepakt: Het was gênant

Club Brugge-supporters zwaar aangepakt: "Het was gênant"

28-04-2017 07:15
3

Club Brugge kon afgelopen woensdag nog eens winnen, het versloeg KV Oostende in eigen huis met 3-1. Ondanks die prestatie lieten de blauw-zwarte supporters zich niet van hun beste kant zien. Silvio Proto werd uitgelachen toen hij geblesseerd van het veld moest.

Toen Proto uitviel vonden sommige supporters dat grappig, invallersdoelman William Dutoit werd zelfs aangemoedigd toen hij op het veld kwam. Hugo Camps vindt dat verschrikkelijk. "Het was gênant, infaam zelfs. Tot aan zijn blessure kreeg doelman Silvio Proto in Jan Breydel alleen boegeroep over zich heen. Bij iedere uittrap sneed een fluitconcert het stadion. Ik kon er niet meer tegen, dacht aan opstappen, maar uiteindelijk werd de KVO-keeper vervangen wegens een teenblessure", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Camps vraagt zich af waarom de keeper zo gehaat is. "Het onthaal van Proto in de meeste Belgische stadions heeft de klank van haat. Ik begrijp daar niets van. Ja, hij heeft voor Anderlecht gespeeld. Ja, hij staat vaak als draaitol te knetteren tussen de palen met misbaar en Franse maniertjes. Ja, hij maakt van iedere gestopte bal cinema in een duel met supporters achter het doel. Wel een absolute vakman die leeft voor zijn sport, wil altijd winnen. En privé is hij niet de blaag van het veld."

Camps hoopt dat dit soort dingen in de toekomst kunnen vermeden worden. "Silvio komt terug uit een langdurige blessure. Dan zou je enige aanmoediging verwachten van voetballiefhebbers, maar dat zit er voor hem niet in. Hij blijft een vijandbeeld in uithuizige stadions, en dat wordt hem in megafonische barbarij duidelijk gemaakt."