Anderlecht laat enorme steek vallen in race om titel

27-04-2017 22:15
7

Anderlecht heeft een bijzonder lastige avond gekend tegen Charleroi. In het eigen Astridpark liep het zich stuk op de muur van Felice Mazzu, maar ook op ref Boucaut. Het werd uiteindelijk 0-1.

In de eerste helft schoot Anderlecht moeilijk uit de startblokken, al was de eerste echte kans wel voor de thuisploeg. Dennis Appiah kreeg een goeie kans en schoot op de paal, in de rebound kon ook Teodorczyk niet scoren. Het was meteen ook de enige echte kans voor Anderlecht is die eerste helft.

Charleroi zette een dubbele gordel voor Penneteau, maar kwam er één keer heel goed uit. Het bleek ook genoeg. Tainmont kon vrij voorzetten richting Harbaoui, en die aarzelde niet om zijn broodheer op achterstand te zetten. Opmerkelijk: ondanks zijn moeilijke relatie met René Weiler vierde hij niet bepaald uitbundig.

Veel betere tweede helft
Anderlecht toonde zijn ware gelaat in de tweede helft, de vorm van tegen Club Brugge keerde terug. Er was maar één ding dat ontbrak: een doelpunt. Eerst kreeg Chipciu al een grote kans, maar hij kon niet scoren. Teodorczyk schoot de rebound over. Even later was het weer de Roemeen met een gevaarlijke kans, maar hij miste onbegrijpelijk.

Kansen waren er bij de vleet in de tweede helft, maar de bal wilde er niet in. Teodorczyk kreeg nog twee doelkansen, maar zijn vizier staat niet meer op scherp. Aan de overkant kon Mata de match doodmaken, maar hij raakte de paal. Anderlecht bleef drukken en kreeg nog een overduidelijke penalty niet na een fout van keeper Penneteau. Het was tekenend voor een avond waarop zowat alles misging voor Anderlecht.