OHL speelt wedstrijd op leven en dood: Het zou toch een aderlating zijn

OHL speelt wedstrijd op leven en dood: "Het zou toch een aderlating zijn"

27-04-2017 18:55

Oud-Heverlee Leuven kan vrijdagavond voor de tweede keer in één jaar tijd degraderen. De club speelt een wedstrijd op leven en dood tegen Lommel United. De verliezer van de partij degradeert naar de amateurreeksen.

Trainer Dennis Van Wijk gelooft alvast in een goede afloop. "Lommel heeft nu wel dat tikkeltje geluk dat het miste in de competitie, maar wij hebben het ook laten liggen door een gebrek aan rendement. We spelen aanvallend en creëren veel kansen, maar zelfs vanop één meter missen we", aldus Van Wijk voor de microfoon van Sporza.

"Ik ga ervan uit dat iedereen professioneel zal zijn en ook eergevoel heeft. Iedereen weet dat de toekomst van de club van dit resultaat afhangt. Als we verliezen, zakt de club naar het dal van amateurvoetbal. Het niveau is niet te vergelijken. In Eerste Amateur zijn er nog maar een paar ploegen die een beetje publiek trekken. Het zijn oude stadions. De beleving is helemaal anders."

Rampscenario
"Degradatie zou vooral een drama zijn voor de jeugdopleiding van deze club”, vervolgde Van Wijk.” OHL is de enige ploeg in 1B met een goeie jeugdwerking. Dat is de filosofie van de club. Dat laatste jaren zie je wel dat de doorstroming naar de A-ploeg een beetje stokt, omdat grote clubs de talenten wegplukken."

"De overname? Dat zijn niet mijn zorgen. Ik distantieer me daar bewust van. Ik hoop dat wij ons sportief redden en dat de directie dan een oplossing vindt. Ik denk dat iedereen die een band heeft met OHL erbij gebaat is dat we in 1B blijven. We trekken veel toeschouwers, het is hier gezellig en we hebben een mooi stadion. Het zou toch een aderlating zijn voor het Belgische voetbal", besloot Van Wijk.