Haalt AA Gent ex-spelers terug? Natuurlijk al aan gedacht

Haalt AA Gent ex-spelers terug? "Natuurlijk al aan gedacht"

27-04-2017 15:45
1

AA Gent verloor afgelopen zomer heel wat sterkhouders. Zonder Laurent Depoitre, Sven Kums en Matz Sels heeft Gent het een tijdje moeilijk gehad, al staat het nu wel terug tweede. Ivan De Witte geeft in Knack toe dat hij een terugkeer van dat drietal al heeft overwogen.

Voor geen van de drie spelers is hun buitenlandse transfer echt een succes. Sven Kums trekt nog zijn streng bij Udinese, maar Depoitre (FC Porto) en Sels (Newcastle) spelen geen minuut meer. Ze liggen met andere woorden voor het grijpen, maar De Witte twijfelt of een terugkeer wel een goed idee is.

"Natuurlijk hebben we daar al aan gedacht, maar ik weet niet of dat verstandig is, zowel voor die spelers als voor ons. Het zou voor die jongens voelen als terug naar af en psychologisch kan dat een moeilijk verhaal worden. Kijk naar Mathew Ryan: nog altijd een erg goeie keeper, maar je voelt dat hij terug naar Valencia wil om te bewijzen dat hij het daar ook kan. Zo zitten sportmannen in elkaar. Ik sluit niks uit wat Sels, Kums of Depoitre betreft, maar hun terugkeer zit vandaag niet in de pijplijn."