Uitgeleende Anderlechtman doet verrassende uitspraak over toekomst

Uitgeleende Anderlechtman doet verrassende uitspraak over toekomst

27-04-2017 15:15

Anderlecht leent dit seizoen heel wat spelers, dat met wisselend succes. Een echt twijfelgeval is bijvoorbeeld Wout Faes. De centrale verdediger wisselt goede en slechte momenten af bij Heerenveen, een club waar hij best langer wil blijven.

Faes is geen basisspeler bij Heerenveen, maar is wel de derde centrale verdediger. Hij staat er met andere woorden een pak hoger in de pikorde dan bij Anderlecht. Blijven is echter niet meteen een optie. "Anderlecht wilde geen optie voor nog een extra jaar in het huurcontract. Dat is positief omdat dit iets zegt over het vertrouwen in mij, negatief omdat ik bij Heerenveen veel leer. Sinds ik hier ben, heb ik hele sprongen vooruit gezet", vertelt hij aan FeanFan Magazine.

Faes hoopt volgend seizoen volop zijn kans te krijgen, maar trekt zijn conclusies als dat niet zo is. "Ik wil slagen bij Anderlecht en tonen dat ik het niveau aankan. Als ik bij Anderlecht geen basisplaats kan veroveren en bij Heerenveen vertrekken er spelers, wil ik wel terugkeren naar Heerenveen."