Meunier onthult: Club Brugge wilde mij eigenlijk niet houden

Meunier onthult: "Club Brugge wilde mij eigenlijk niet houden"

27-04-2017 12:30

Thomas Meunier is in Brugge nog altijd een geliefde speler, de Rode Duivel is één van de meest succesvolle transfers die Club de laatste jaren heeft gedaan. Nochtans had het ook heel anders kunnen lopen. Juan Carlos Garrido was niet zo'n fan van hem.

In de tijd van Garrido speelde Meunier nog als flankaanvaller, hij werd pas later een verdediger. Sport/Voetbalmagazine weet dat Garrido hem zelfs op de lijst met vertrekkers zette. Gelukkig voor Club Brugge is dat niet doorgegaan, maar er zijn altijd twijfels bij hem geweest.

"Toen Brugge me liet tekenen, wilden ze me eigenlijk niet houden. Club wilde me meteen uitlenen aan Westerlo of STVV. Ze hadden me voor vijf frank gekocht in Derde Klasse en hoopten me te kunnen doorverkopen met winst. Uiteindelijk heeft het me geholpen dat ik altijd graag hard gewerkt heb, terwijl ik minder kwaliteiten bezat dan sommige anderen."

Bovendien had Meunier geluk met de coaches. "Ik ben ook op trainers gevallen – Adrie Koster, Christoph Daum, Georges Leekens – die hun spelers beoordeelden op basis van wat ze zagen en niet op basis van hun reputatie. Onder Garrido was dat anders. Die had het voor kleine technische voetballers zoals Víctor Vázquez. Aangezien ik vaak last had van pubalgie, was mijn rendement niet optimaal. Voor Jürgen Klopp zijn sabbatical nam, stond ik trouwens dicht bij een transfer naar Dortmund. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan en misschien is dat in mijn voordeel geweest."