'Meité zet toptransfer on hold, sprankeltje hoop voor Anderlecht?

'Meité zet toptransfer on hold, sprankeltje hoop voor Anderlecht?

27-04-2017 10:39

Zulte Waregem gaat deze zomer afscheid nemen van Soualiho Meité, dat is ondertussen wel duidelijk. De vraag is of dat een hartelijk afscheid wordt. De middenvelder mocht niet starten tegen AA Gent en zou zich bijzonder hautain gedragen.

Meité stond niet in de basis omdat hij zondag niet is komen opdagen voor de hersteltraining na de wedstrijd tegen Charleroi, zo weet Het Laatste Nieuws. Het excuus was dat hij zich had overslapen, maar daar nam Francky Dury geen vrede mee. Meité woont namelijk bijzonder dicht bij het oefencomplex en had nog makkelijk kunnen komen voor een deel van de training.  

Tegen Gent mocht hij alleen de helft spelen, en dat zinde hem absoluut niet. Hij was dan ook met voorsprong de eerste speler die het stadion verliet. De Fransman zou de focus helemaal kwijt zijn en zich boven de groep stellen. Een oud probleem, want in Frankrijk kon hij niet doorbreken omwille van zijn gebrekkige mentaliteit.

AS Monaco is echter helemaal niet afgeschrikt. Het heeft nog steeds interesse voor Meité, die ongeveer zeven tot acht miljoen zou moeten kosten. Daarvan krijgt Lille wel zestig procent. Meité wil wel de garantie dat Leonardo Jardim coach blijft bij Monaco, dat is voorlopig nog niet zeker. Mogelijk kan Anderlecht profiteren van dat oponthoud.