Lof voor Gent-coach: Vanhaezebrouck is een Europese toptrainer

Lof voor Gent-coach: "Vanhaezebrouck is een Europese toptrainer"

27-04-2017 08:20
1

Mogi Bayat is alomtegenwoordig op de Belgische transfermarkt. Er gaat amper een deal voorbij waar de makelaar niet bij betrokken is. Vooral bij Anderlecht en KAA Gent is hij bijna niet weg te slaan uit de onderhandelingen. Eén van de mensen die hij in zijn portefeuille heeft, is Hein Vanhaezebrouck. En die krijgt enorm veel lof.

"Ik sta vijftien jaar in het voetbal. Geloof mij, Hein is een Europese toptrainer. Hein heeft de geschiedenis van AA Gent veranderd, er is een AA Gent vóór Hein en een AA Gent ná Hein. Ivan De Witte en Michel Louwagie zijn allebei intelligente mensen. Zij beseffen hoe gelukkig ze mogen zijn om een trainer als Vanhaezebrouck te hebben. Ze zijn zich bewust van de impact van Hein op de club."

En de makelaar doet nog een opmerkelijke openbaring. "Hein heeft zelfs aanbiedingen gekregen van clubs uit de grote vier Europese competities (Spanje, Duitsland, Italië, Engeland). Het ging niet om zomaar clubs, maar om teams die volgend seizoen Champions League spelen. Maar voorlopig slagen ze er bij Gent in om hem te overtuigen te blijven."