Wauters duikt weer op in licentiedossier Antwerp: Nog honderdduizenden euro's

Wauters duikt weer op in licentiedossier Antwerp: "Nog honderdduizenden euro's"

27-04-2017 07:30
2

Royal Antwerp FC keert in principe terug naar het hoogste niveau. Tenminste, als het een licentie krijgt. Op 3 mei moet The Great Old zijn dossier verdedigen voor het BAS. Maar nu staat plots ook de naam van ex-voorzitter Eddy Wauters op de agenda voor die zitting.

Nochtans waren de schulden die de club had bij Wauters niet de oorzaak van het feit dat ze geen licentie kregen van de KBVB.De Licentiecommissie oordeelde dat het niet duidelijk is van waar het geld komt dat Antwerp financieel gezond moet houden. Wauters ziet het echter anders. "Het geschil is wel een probleem", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Antwerp heeft mij drie weken geleden al het geld dat het voor mij opzij had staan, ook effectief betaald. Het was echter niet het voltallige bedrag. Ik heb nog een paar honderdduizenden euro's te goed." Volgens de voormalige sterke man mag Antwerp geen licentie krijgen zolang hij niet uitbetaald is. Bij de club zijn ze van mening dat Wauters zelf de betaling blokkeert. "Hij heeft het laatste jaar op verschillende rekeningen en inkomsten beslag laten leggen. Er is nu een verdeling opgesteld door zijn deurwaarder, maar meneer Wauters weigert zelf die verdeling om ons te pesten."

Antwerp betaalde eerder al wel de vijf miljoen euro waartoe het veroordeeld was. Het bedrag dat Wauters nu nog te goed heeft, zijn de interesten op die eerste som.