'Tielemans heeft dezelfde voorwaarde als Meité'

'Tielemans heeft dezelfde voorwaarde als Meité'

27-04-2017 07:15
1

Naast Soualiho Meité geniet ook Youri Tielemans verregaande interesse van AS Monaco. De middenvelder van Anderlecht zou al een concreet voorstel op zakken hebben van de Monegasken, maar stemde nog niet toe. Reden? Net als Meité wil Tielemans trainer Leaonardo Jardim zien blijven.

--> EASY! Anderlecht op weg naar de titel na winst: 2,40 keer je inzet!

Monaco is dit seizoen de revelatie. In Frankrijk staat het samen met PSG op kop, maar de ploeg uit het Prinsdom heeft nog een wedstrijd te goed. Daarnaast staat het ook in de halve finale van de Champions League. Die prestaties komen er met een heel jonge ploeg. In de laatste competitiematch speelde Monaco met maar liefst zes spelers jonger dan 25 jaar.

Voor Tielemans en Meité, respectievelijk 19 en 23 jaar, lijkt het dan ook een ideale club om zich verder te ontwikkelen. Maar beide spelers zouden volgens Het Nieuwsblad één voorwaarde hebben; succescoach Jardim moet aan boord blijven. Die verlengde dit seizoen nog tot 2019, maar wordt het hof gemaakt door Internazionale.

Tielemans geniet ook concrete interesse van Atlético Madrid, maar Los Rojiblancos zijn niet zeker dat ze transfers mogen doen in de zomer.