Dortmund verrast Bayern en houdt Rekordmeister uit finale DFB Pokal

26-04-2017 22:43

Bayern München mag eind mei niet zijn titel verdedigen in de finale van de DFB Pokal. Borussia Dortmund was woensdagavond in de halve finale te sterk voor de Duitse recordkampioen: 3-2.

Bayern en Dortmund maakten er een spektakelstuk van in de Allianz Arena, waar Dortmund in de eerste helft op voorsprong kwam. Marco Reus opende na negentien minuten de score. Het antwoord van Bayern bleef niet lang uit. Javi Martinez en Mats Hummels, die niet juichte tegen zijn oude club, zetten de thuisclub nog vóór rust op een 2-1 voorsprong.

Dortmund stond voor een ultralastige klus in de tweede helft en in een poging de gelijkmaker te forceren kreeg Bayern kansen. Arjen Robben hielp echter kans op kans om zeep. De bezoekers uit Dortmund kregen daardoor de kans zich terug te knokken – en dat lukte ook. Pierre-Emerick Aubameyang en Ousmane Dembélé maakten binnen vijf minuten de 2-2 en 2-3.

Omdat een goede kans ook na de treffer van Dembélé niet aan Robben was besteed, ging Bayern onderuit in de halve finale van de DFB Pokal. Dortmund treft in de finale Eintracht Frankfurt op 27 mei.