Eupen verbaast en zorgt voor eerste puntenverlies van Genk in Play-Off 2

26-04-2017 22:21

Genk heeft zijn vijfde wedstrijd in Play-Off 2 niet winnend kunnen afsluiten. Op bezoek bij Eupen geraakte het niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Genk leek ook tegen Eupen weinig moeite te gaan hebben. Weinig spektakel, maar de Limburgers hadden wel duidelijk het overwicht. Het was wachten op een flits van Ruslan Malinovskyi, die een vrije trap prachtig in doel kon krullen.

Ook Aly Samatta en Leandro Trossard waren dicht bij een doelpunt, maar zonder succes. Ook Omar Colley kon zijn netten doen trillen, al werd het doelpunt afgekeurd.

Eupen prikt
Lang kon Genk niet genieten van de voorsprong in de eerste helft. Vijf minuten na de pauze kreeg Eupen een strafschop na een fout van Sandy Walsh. Luis Garcia faalde niet en bracht de bordjes op gelijke hoogte.

De Duivelse Onyekuru kon de Genkse defensie meermaals in de verlegenheid brengen. De Limburgers zwoegden en zagen af. Net voor tijd werd het nog bijna 2-1, maar de netten bleven stil. 1-1 gelijkspel en het eerste puntenverlies voor Genk.