Club Brugge heeft nog hoop, Izquierdo helpt Bruggelingen aan eerste winst

26-04-2017 22:25

Club Brugge heeft zijn eerste zege in Play-Off 1 dan toch beet. In eigen huis won het van KV Oostende. José Izquierdo was beslissend met twee doelpunten.

De intentie van Club Brugge was meteen duidelijk. Het probeerde KV Oostende en leek daar ook in te lukken. Echt grote kansen kwamen er echter niet. Het was aan de andere kant dat er gescoord werd. Na onoplettendheid van Laurens De Bock belandde de bal bij Landry Dimata, die de 0-1 in doel kopte.

Het signaal voor Club Brugge om wat aanvallender voor de dag te komen, met resultaat. Het werd 1-1 via Jelle Vossen. Enkele seconden later werd het ook al meteen 2-1. De Club-supporters begonnen al te vieren en Club tikte rustig uit tot de eerste helft.

Gouden Izquierdo
Club Brugge trok zich in de tweede helft alweer in egelstelling en loerde op de counter. De Bruggelingen kregen enkele goede kansen en het was Gouden Schoen Izquierdo die met zijn tweede van de avond de wedstrijd besliste: 3-1.

Door de overwinning blaast Club Brugge nog steeds in de nek van Gent, de tweede in de stand. Het heeft één punt achterstand op de Buffalo's. Leider Anderlecht heeft nog steeds vijf punten voorsprong en moet donderdag nog aan de bak komen.