RSCA heeft de nieuwe Simons in huis: Gaat een nóg grotere carrière tegemoet

RSCA heeft de nieuwe Simons in huis: "Gaat een nóg grotere carrière tegemoet"

26-04-2017 21:53
4

RSC Anderlecht is goed op weg om de 34e landstitel in zijn geschiedenis te pakken. Dit seizoen mocht het daarvoor onder meer rekenen op Leander Dendoncker, die een bijzonder belangrijke schakel is. Dat beseft ook Wim De Coninck.

"Elke minuut gespeeld dit seizoen, dat duidt op fysieke sterkte: hij loopt elke wedstrijd dertien kilometer. Ook mentaal sterk én intelligent: niet geschorst, nooit zware overtredingen, al pakte hij zondag wel geel. Extreme actieradius, veel zelfvertrouwen en voetballend elke week beter", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Volgens hem is het middenvelder van Anderlecht perfect samengesteld. "Zeer complementair met Tielemans, in die mate dat ik me afvraag of ze elkaar niet nodig hebben. Opvallend: hij maalt zijn kilometers niet aan een slakkengangetje, er zitten veel versnellingen bij."

De Coninck denkt dat ook dat hij ver zal geraken. "Hij doet me denken aan de Simons van twintig jaar geleden, met dat verschil dat Dendoncker een nóg grotere carrière tegemoet gaat", besluit hij.